Rådet fra mekaniker gjennom 25 år som kan spare deg for store utgifterBay Auto AS Lyngdals nye mekaniker Frank Tore Knutsen (44) gjør ofte én ting annerledes enn det fabrikken anbefaler.

Han eide tre biler før han fylte 15 år, er helt rå på å finne feil på biler og takker oppveksten på heia for bilinteressen. I år feirer Frank Tore Knutsen fra Lyngdal sølvbryllup med bilbransjen, og han er Bay Auto AS Lyngdals siste signering. 

Det er kanskje ikke så rart at daglig leder Stian Godderstad er storfornøyd med å sikre seg mekanikerens tjenester, kort tid etter at de ansatte Espen Navrestad fra Sirdal.  

Oljeskiftet som kan spare deg for penger

– Når vi først har en prat med en ringrev i bilbransjen. Hva er ditt råd til folk som vil ta best mulig vare på bilen for å unngå unødvendige utgifter?

– Det er jo å følge ditt serviceprogram. Det er alfa og omega. En skal alltid holde seg til fabrikken sine anbefalinger, men mitt råd er å skifte olje på halvparten av tiden, svarer Frank Tore Knutsen.

Hvis motoren er bilens hjerte, er oljen bilens blod. Frisk olje bidrar til en frisk motor ved å sørge for at metalldelene som beveger seg inntil hverandre under panseret har en tynn og beskyttende hinne av olje mellom seg. Det bidrar til redusert slitasje. Derfor er oljeskift noe av det smarteste du kan gjøre for å ta vare på bilen din, ifølge Knutsen.

Derfor anbefaler Knutsen å få sjekket oljen på verksted hver gang du har kjørt 15 000 kilometer, som for mange vil tilsvare en årlig sjekk. 

En mannsalder i bilbransjen. Frank Tore Knutsen, ny mekaniker i Bay Auto AS Lyngdal.

Skifter olje årlig

Rådet fra Knutsen kommer på tross av at bilfabrikantene ofte anbefaler å vente dobbelt så lenge. 

– Det er lurt å skifte olje oftere enn annethvert år eller etter du har kjørt 30 000 kilometer, selv om fabrikken sier noe annet. Jeg vil absolutt anbefale et skift i mellom, sier Knutsen, som årlig skifter olje på sine biler. 

Hvor ofte en bør skifte kommer an på kjøremønsteret ditt, fremholder Knutsen, der 

køkjøring, småturer eller kjøring med tung last og henger er faktorer som spiller inn. 

Ved å bytte olje kan du spare deg for å måtte bytte turbo, forteller Knutsen, noe som er en kostbar affære. 

– Da er det langt billigere å skifte olje jevnlig. 

Komplisert. – I dag er bil blitt så avansert. Det er ikke én person som er flink på alt på bil i dag, sier Frank Tore Knutsen som har spesialisert seg på elektro og diagnose på bil. – Du er en bildoktor? spør vi. – På sett og vis. Det er som å jobbe i et akuttmottak, svarer han.

Med 25 år i bilbransjen ser han frem til å få biler fra hele Listerregionen til å tikke igjen. 

Daglig leder Stian Godderstad er fra seg av begeistring.

– Frank Tore er vanvittig god på det som er vanskelig med biler: Finne ut hva som er feil. Han har nesten magiske hender, sånn at han kan ta på panseret og kjenne ledningspunktene. Nesten. Dette var drømmesigneringen. Det var som Harry Maguire til Manchester United. Dette var hullet vi trengte å fylle, og så fikk vi stjerna. 

Med ny mekaniker på plass har Bay Auto AS Lyngdal fått opp kapasiteten på verkstedet. Dermed lover Godderstad kort ventetid på dem som tar kontakt, og minner om at Bay Auto AS Lyngdal kan håndtere alle bilmerker. 

Trenger bilen din service eller rask reparasjon? Gå til skjema for å ta kontakt med Bay Auto AS Lyngdal – 100 % uforpliktende, selvsagt


Likte du denne saken? Del den gjerne med dine venner!